Hoşgeldiniz

Hoşgeldiniz

13 Ağustos 2013 Salı

Dondurma&tatlılar , Türkkahvesi&tatlılar

Yaz ayında tartışmasız yenilebilecek en güzel tatlılardan biri de dondurmadır. Dondurmadır tamamda her dondurmada yenmiyor simdi. Tatlıyı asırı seven biri değilim ama inanın dondurmaların yanında cok yakısıyorlar. Çikolatalar,pastalar, ağır tatlılar vs vs... Bende her seferinde ayrı bir karısım yapıyorum dondurmaların yanına. Ve tadına doyum olmuyor. Şimdi size küçük bir tarif de vereyim. sakızlı muallebi veya istediginiz bir meyveli jöleyi kabın yarısına kadar koyun. Üzerine istediginiz dondurmanızı ve üzerinede ister bonibon ister çikolata parcacıklar... Hımm bu arada cikolata veya marmelatlı olan dondurma soslarınıda unutmamak gerek. Ben size bir kaç dondurma&tatlı kombinimi paylasacagım simdi.

İlk fotografımız cok renkli. Kısaca size tanıtayım: Meyveli leziz cartedor, ben karısık meyveli&cikolatalı tercih ettim. Yanına 2 şirin cikolata karamelli cikolata.. Güzel gidiyor deneyin. Fazla abartmadan yanına meyve ekledim eger daha fazla tatlı koysaydım emin olun yedirmeyeceklerdi kendilerini.(meyve hem hafiftir hemde yedirir). Muz kivi ve cilek 3 lüsünü tercih ettim. Hem en son tabaga baktıgınızda müthiş renkli olduklarını göreceksiniz, iştahınızda acılmıs olacak.

İkincii olarak yine 3 cesitten olusan dondurmam , üzerine cartedorun bu marmelatlı soslarından döktüm ve üzerine yine 2 tane cok seker karamelli cikolata. Ve karısım tamam:)

Hadi biraz türk kahvesi&tatlı uyumuna geçelim. Büyük zevklerimden biridir türk kahvesi. Acı oldugundan yanında tatlılar cok iyi gidiyor. İşte bir kac örnek size:

türk kahvesi + bir dilim kivili pasta = :))

Türk kahvesi+karısık meyveli pasta= turkish coffee+mixed fruity cake :))

Türk kahvesinin yanına baska bir pastamız:) renklere dikkat. Turkish coffee with a delicious cake. look the colors.

Türk kahvesi cevizli baklava,muz ve bitter cikolataylada iyi. Ama bu 3 ü biraz agır kacabilir.

Ve son olarak da türk kahvesi meyvecikler ve biter cikolata. Mutlaka deneyin^^ and lastly turkish coffee , fruits and bitter chocolate

11 yorum :

  1. Wow I absolutely love deserts and things that I found on Your blog just makes me hungry... Beautiful things Dear.
    I will stay here for a bit longer so I become a new follower via Bloglovin. Have a nice day
    With love
    Hummingbird Girl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha:) thanks for your commets. yes these are so delicious and that writing about desserts&ice cream and desserts&turkish coffees :)) i suggest you eat ice cream like me with a dessert ^^

      Sil
  2. Hey there! Just stopping by to say thanks a bunch for the follow on Bloglovin'! I'm happy to be following you back :o) Hope you had a wonderful weekend!

    http://www.croppedstories.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyorlar :)
    takip ediyorum bloğunuzu, sizde benimkine göz atabilirsiniz.
    sevgiler, şebnem.
    sebnemorhun.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Yum!!!!! Looks incredible

    Find me on bloglovin:
    http://www.bloglovin.com/blog/7392713

    YanıtlaSil
  5. so sweet pics! =)))
    mary2be.blogspot.com

    YanıtlaSil